Waarom ingesprekmetlv?

Wat doet IngesprekmetLV in tijden van corona?
Normaal helpt dit platform bij participatieprocessen waarbij mensen elkaar gewoon kunnen ontmoet tijdens bewonersbijeenkomsten, klankbordgroepen en andere manieren waarbij mensen bij elkaar zijn. Dat gaat nu even niet. Juist nu kan dit platform helpen om toch door te gaan met deze processen. Vragen te stellen. Op de hoogte te blijven en om elkaars mening vragen. Aangevuld met bijeenkomsten via video, webinars of andere kanalen zodat we elkaar toch kunnen blijven spreken.

Wat is IngesprekmetLV?
In gesprekmetLV is een manier waarop de gemeente wil samenwerken met inwoners. Niet alleen om beleid en uitvoering van projecten beter te laten aansluiten op de beleving van mensen. Maar ook om ideeën op te halen en met elkaar samen te werken aan een mooier, beter en socialer Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. We zijn ervan overtuigd dat dit kan, ook als je het niet altijd met elkaar eens bent!

Gaat de gemeente nog wel gewoon in gesprek?
Jazeker!
IngesprekmetLV is niet alleen een digitaal platform. Het is de manier waarop we in contact willen staan met onze inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Soms ben je het niet met elkaar eens en moeten er verschillende belangen afgewogen worden. 

Niet iedereen heeft een computer. Worden er dan geen mensen uitgesloten?
Er zijn meer mensen met dan zonder computer, ipad of smartphone. Zij kunnen allemaal meedoen met het gesprek. Daarnaast blijft de gemeente ook gewoon in gesprek met inwoners tijdens bijeenkomsten.

Wat is de waarde van deze online discussies?
Door dit platform wordt voor iedereen inzichtelijk wat men belangrijk vindt. Iedereen die zich betrokken voelt kan meepraten. Als je wilt, wordt je geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen en je kunt je voorkeuren uitspreken. Maar het belangrijkste is dat dit gewoon altijd kan. Je hoeft niet te wachten op een volgende bijeenkomst, maar gewoon vanuit huis het project volgen.

Waarom moet ik inloggen?
Het voordeel van eenmalig inloggen is je na registratie kunt reageren, stemmen of volgen. Een gebruikersaccount is hiervoor nodig. Ook krijg je dan nieuwsberichten over het project en uitnodigingen voor bijeenkomsten.  Je bent niet verplicht om in te loggen. Dan kun je nog steeds meelezen op dit platform.

Moet ik telkens opnieuw inloggen
Als je niet elke keer opnieuw wilt inloggen kan je de optie ‘Blijf 30 dagen ingelogd’ aanzetten. Je wachtwoord wordt dan pas na deze 30 dagen opnieuw gevraagd. Let op: het kan zijn dat je alsnog bij ieder nieuw bezoek aan het platform opnieuw moet inloggen. Dit heeft dan te maken met de cookie instellingen van je eigen internetbrowser.

Vervangt dit platform de formele inspraakprocedures?
Nee. Als er wettelijk een inspraakprocedure doorlopen moet worden dan gebeurt dit ook. Mogelijk dat er minder inspraakreacties zijn omdat het document dat in de inspraak gebracht wordt met elkaar tot stand is gekomen.

 

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                               8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen