Versterkingsprogramma Leidschendam-Noord

Met het Versterkingsprogramma voor Leidschendam-Noord wordt gewerkt aan een integrale aanpak op het gebied van wonen, werken, school, cultuur, zorg en veiligheid om de leefbaarheid en veiligheid in de buurten in Leidschendam-Noord te verbeteren. Dit vraagt om een langdurige, gezamenlijke inzet van gemeente, bewoners, corporaties, politie en justitie, maatschappelijke partners en zorgpartijen. In de wijken wonen relatief veel kwetsbare gezinnen en er zijn andere moeilijkheden, zoals afvalproblemen en autobranden.

Nieuws

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"25","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"208259"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk al het nieuws

Maatregelen

Er zijn extra maatregelen genomen om de veiligheid en leefbaarheid in de wijken te verbeteren:
Extra politie surveillance
Extra bewakers
Er zijn camera’s geplaatst
Er komt een versterkingsprogramma om de leefbaarheid en veiligheid in de wijken te verbeteren.

Slachtofferhulp

Elk slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval of ramp verdient de beste hulp. Slachtofferhulp helpt mensen hun leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. De hulp is kosteloos en voor hulp van Slachtofferhulp is geen aangifte bij de politie noodzakelijk.

Slachtofferhulp is bereikbaar via 0900-0101 van maandag t/m vrijdag van 08.30 – 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.slachtofferhulp.nl.

Getuigen oproep

Onderzoek naar brandstichtingen is lastig omdat veel sporen opgaan in de vlammen. Daarnaast komen heterdaad aanhoudingen bij brandstichtingen weinig voor, omdat een autobrand razendsnel is gesticht. Samenwerking met bewoners is daarom essentieel voor het onderzoek. Ziet u iets verdachts, bijvoorbeeld personen die zich ophouden in de straat, bij personenauto’s of personen die op straat lopen met brandbare stoffen? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Liever een keer te veel dan te weinig. Heeft u informatie over de brandstichtingen? Of heeft u beelden in bezit of gezien op social media? Deel deze informatie dan met de politie via 0900 8844. Het is ook mogelijk om dit anoniem te doen via Meld Misdaad Anoniem. Bel dan naar 0800 7000.  

 

 

 

 

Cookie-instellingen