Tips voor horecaondernemers

628 keer bekeken

Een rat in de keuken of in het restaurant? Dat wil geen enkele horecaondernemer! Ratten komen af op afval en etensresten. U kunt zelf maatregelen nemen om overlast te voorkomen.

Ratten komen af op warmte en voedsel. Ze zitten in steden vaak in kruipruimten, parken en riolen. Ratten eten alles: ze vinden alles lekker wat de mens ook lekker vindt. Ze zorgen voor schade. Ze knagen aan alles wat ze tegenkomen zoals kabels en isolatiemateriaal.

Tips om rattenoverlast te voorkomen

  1. Zorg voor een goede keukenhygiƫne

Houd de keuken schoon en overzichtelijk. Kijk daarbij ook naar de plaatsen die niet op ooghoogte liggen zoals plinten en hoekjes.

  1. Ruim etensresten en afval meteen op

Laat vuilniszakken nooit los buiten staan, maar gooi ze direct in een container. Doe etensresten, maar ook bijvoorbeeld pizzadozen altijd in de afgesloten vuilcontainer van uw eigen bedrijfsafvalinzamelaar. Specifiek voor Leidschendam Dam Centrum geldt dat dat kan via een ondergrondse container van Remondis, als u daar een pasje voor heeft. Zet zakken er nooit naast! 
Let op! U bent als (horeca)ondernemer zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een afvalinzamelcontract.

3. Controleer of de afvalcontainer goed is afgesloten

Laat het deksel nooit openstaan en controleer regelmatig of de waterstop aan de onderkant van de container goed vastzit.

  1. Controleer regelmatig de bouwkundige staat van het gebouw

Maak openingen en holtes dicht zodat ratten minder makkelijk kunnen binnenkomen. U kunt hiervoor diervriendelijke afdichtingspasta gebruiken. Gaten en kieren kunt u ook dichten met een schuursponsje of een zeepwolspons.

Last van ratten?

Heeft u last van ratten in uw bedrijf? Schakel dan zelf een bestrijder in. Adressen vindt u op internet. Sinds 1 januari 2023 is de wetgeving voor ongediertebestrijding veranderd. U mag alleen gif gebruiken als alle andere methoden zijn uitgeput.

Afbeeldingen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen