Gooi geen olie en vet door uw gootsteen of toilet

1397 keer bekeken

Bitterballetje gefrituurd? Jus in de vleespan over? En waar laat u de olie uit het potje zongedroogde tomaatjes? Verzamel uw gebruikte (frituur)vet en olie in een lege plastic verpakking, sluit die af en gooi het in de daarvoor bestemde (vaak gele) kliko.

Helaas gooien veel mensen gebruikt (frituur)vet en olie door de gootsteen of door het toilet. Doe dat niet! Vet gaat stollen wanneer het afkoelt, waardoor u grote klonten vet en verstoppingen in uw leidingen krijgt. De afvoer in uw huis kan verstopt raken, en voor de kosten van het oplossen van dat probleem draait u vaak zelf op. Tevens kan het zorgen voor verstopping van de riolering, waardoor die het overtollig regenwater minder goed of niet meer kan afvoeren tijdens hevige regenbuien. Met kans op wateroverlast op straat tot gevolg. 

Vet en olie: zamel het in en breng het weg 

U kunt uw plastic fles of andere plastic verpakking met gebruikt vet en olie inleveren bij een vet-inzamelpunt, zij zijn te herkennen aan de (vaak gele) kliko of sticker/poster op deur of raam. Nederland heeft inmiddels meer dan 2500 inzamelpunten, dat zijn bijvoorbeeld supermarkten en (sport)verenigingen. 

Wat kunt u zelf doen

Afbeeldingen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen