Omgevingsvisie

Toekomst van LV….denkt u mee? De gemeente werkt samen met u aan de toekomst. Hoe gaan we om met mobiliteit? Hoe blijven we een groene woongemeente? Hoe zorgen we dat u prettig kunt blijven wonen en werken? Dit jaar gaan we met u in gesprek om de doelstellingen die richting geven aan uw leefomgeving verder uit te werken en te komen tot een omgevingsvisie. De regels en visies  over de leefomgeving willen we eenvoudiger en beter maken. Daarom wordt de omgevingsvisie in fases opgebouwd.

Op 8 januari 2019 is het Kompas van de Leefomgeving vastgesteld door de raad. Het Kompas is de eerste stap van de de omgevingsvisie 

De omgevingsvisie is onderdeel van de Omgevingswet. Met deze wet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling makkelijker maken en samenvoegen. Lees meer op: Rijksoverheid.nl, pagina Omgevingswet. De omgevingsvisie is een lange termijnvisie voor de omgeving waarin u woont, werkt en ontspant. Het gaat over ruimte, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en vervoer, infrastructuur en cultureel erfgoed. Maar ook over gezondheid en sociale voorzieningen en hoe we hier op lange termijn mee willen omgaan. De visie wordt stap voor stap samen met de omgeving opgebouwd.

Uw reactie

U kunt met ons in gesprek via Facebook en Twitter

 

Cookie settings